2024 EKPSS başvuruları başladı.

 ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) başvuruları, 19-24 Şubat tarihleri arasında yapılacaktır. 

Başvuru kılavuzuna ulaşmak için tıklayın.

Bu Kılavuz, "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında imzalanan “Protokol” hükümleri uyarınca; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının görüşleri de alınmak suretiyle ÖSYM tarafından hazırlanmıştır. Sınava/kuraya başvuran adaylar, Kılavuzda ve ilgili mevzuatta yer alan düzenlemeleri kabul etmiş sayılır. 6114 sayılı Kanun’un 7. maddesinin 5. fıkrası gereği sınav/kura ile ilgili her türlü açıklama ve duyurular, başvuru sınav/yerleştirme sonuçlarının adaylara duyurulması, Başkanlığın internet sayfasında yapılır. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM tarafından sınav ve yerleştirmelerle ilgili olarak alınan yeni kararlar ve gerekli görülen değişikliklere ilişkin bilgiler, ÖSYM’nin internet sayfasından kamuoyuna duyurulacaktır. Bu nedenle, ilgililerin ÖSYM’nin internet sayfasını sık sık kontrol etmeleri yararlarına olacaktır.


EKPSS İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ : 12-29 ŞUBAT 2024 (Ücret ödeme için son gün 1 Mart 2024)
KURAYA KATILACAKLAR İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ : 6-21 MAYIS 2024 (Ücret ödeme için son gün 22 Mayıs 2024)
EKPSS SINAV TARİHİ : 28 NİSAN 2024
SINAV SAATİ : 10.15

 Yukarıda belirtilen bilgiler, 2024 EKPSS başvuru kılavuzundan alınmıştır. Daha detaylı bilgiler için başvuru kılavuzunu mutlaka inceleyin.

 Sınav ücretini nereye yatırmanız gerektiğini bildiren kısım ise başvuru kılavuzunda 50. sayfada yer almaktadır.

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu